onsdag 25 augusti 2010

Kommit in i ruljansen..

Nu har vi varit på vårt första besök hos Odontologen på Sahlgrenska. Detta möte var mycket mer informativt än vad det med plastikkirurgen var. Nu känns det verkligen som vi kommit in i ruljansen och att saker faktiskt börjar hända!

En näskrok samt
tejp för läppen provades ut på Alva och jag måste säga att det ser inte alls så hemskt ut som jag trodde att det skulle göra. Hon ser dock ut som en helt annan bebis! Vår lilla slagskämpe ;) Näskroken skall hon ha för att näsborren skall formas och på detta vis ger det ett finare resultat vid första operationen. Tejpen över läppen är till för att dra ihop spalten, vilket i sin tur leder till att kirurgerna vid operation inte behöver dra lika mycket i muskelvävnad osv.

Tejp samt krok
skall hon ha fram tills operationen, så gott det går. Näskroken verkar hon inte störas alls av utan den sitter kvar, men tejpen som sitter över läppen lossnar så fort hon kräks eller dreglar :( Så den är lite svårare, men antar att vi kommer in i tekniken snart..
Jag vill påpeka att det är inget som gör ont på vår lilla ängel!

Teamet på Odontologen kommer att följa Alva och hennes tänder fram tills dess att hon är 19 år! Tänk vilka underbart fina tänder hon kommer ha med regelbundna kontroller samt tandreglering ;)

Förövrigt måste jag säga att Alva mår riktigt bra! Hon växer och frodas :) Den senaste veckan har hon varit lite grinig och inget duger åt henne. Men antar att hon är inne i en fas och att det snart går över :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar