onsdag 4 augusti 2010

Slöseri med tid?

Igår var vi på Sahlgrenska för första gången! Trodde på ett bra informationsmöte där vi fick träffa hela teamet och att Alva skulle undersökas, få tejp och näskrok osv.
Men tji fick vi!

Förväntansfulla satt vi i väntrummet och väntade på Dr Hans Mark som vi skulle träffa.
När han väl kom och vi satt i undersökningsrummet så kollade han bara Alva snabbt i munnen, konstaterade vad hon hade för slags LKG och förklarade upplägget för operationerna.

När hon är 6 månader kommer hon att sluta läppen, samt operera mjuka gommen.
Vid 2 års ålder opereras hårda gommen. Först när hon är 8 år kommer käken att opereras första gången, man tar då ben från höften för att sluta denna.
Så Alva kommer vara klar med alla sina operationer och undersökningar samt uppföljningar först när hon är 19 år. Så under 19år framöver kommer vi att följas åt med Dr Mark och hans team.

Vi var där inne i max 15-20 min. Det som gav oss mest, var att få veta NÄR operationerna blir, vid vilken ålder.
Vi kommer även att få en ny kallelse till Odontologen för att undersöka om hon behöver ha näskrok och tejp. Denna kallelsen skulle komma inom kort sa han, så vi får väl hoppas på det!

Väl i Göteborg hann vi även med en sväng på IKEA. Vi köpte en massa Ribba Ramar till vår "VI" vägg som vi har. Nu har vi ju Alva så då skall såklart hon inkluderas där :)

Nu står det mamma/bebisfika på schemat för mig och Alva. Pappa ska vara duktig och klippa gräset medans vi är på stan, förutsatt att regnet håller sig borta!

2 kommentarer:

  1. Stämde det då att de inte söver barn innan 6 månader då? Skönt att få veta tider i alla fall, när det blir av. 6 månader kommer hon vara innan ni hinner blinka, det går ju sååå fort! =)

    SvaraRadera
  2. Kollade på nelly nu! dom har ju hur mkt barnkläder som helst:D

    SvaraRadera